Španielska Ľudová strana sa vyhlásila za víťaza parlamentných volieb

NETKY.SK • 22 November 2011, 01:48 • 2 min
Španielska Ľudová strana sa vyhlásila za víťaza parlamentných volieb

Španielska Ľudová strana sa vyhlásila za víťaza parlamentných volieb

slovakia

left justify in out

img

Španielska opozičná konzervatívna Ľudová strana (PP) sa dnes vyhlásila za víťaza predčasných parlamentných volieb po tom, ako podľa odhadov výsledkov získala v parlamente absolútnu väčšinu hlasov. Zvíťazila "politická zmena", vyhlásila predstaviteľka PP Ana Mato.
Ak volebné výsledky potvrdia odhady, "zajtra sa začne nová fáza, s jediným cieľom - poraziť krízu a nezamestnanosť," zdôraznila.
Volebné odhady zverejnené po zatvorení volebných stredísk hovoria, že PP získala do 185 kresiel v 350-člennom parlamente, čo je jej historicky najlepší výsledok, zatiaľ čo vládnuci socialisti utrpeli zdrvujúcu porážku.
Po zrátaní 64 percent odovzdaných hlasov má stredopravá PP v dolnej komore parlamentu istých 187 kresiel voči 110 kreslám socialistov, informovalo ministerstvo vnútra. V predchádzajúcom parlamente mala PP 154 poslancov a socialisti 169. Absolútna väčšina je 176.
Dnešné víťazstvo španielskej opozície znamená, že tretia krajina eurozóny počas troch týždňov, po Grécku a Taliansku, v dôsledku  svetovej finančnej krízy vymenila vládu.

Zdroj: TASR/DPA, Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies