Španiel Raul zaznamenal rekordných 70 gólov v európskych pohároch

NETKY.SK • 22 Október 2010, 07:16 • 2 min
Španiel Raul zaznamenal rekordných 70 gólov v európskych pohároch

Španiel Raul zaznamenal rekordných 70 gólov v európskych pohároch

slovakia

left justify in out

img

Súčasný spoluhráč slovenského futbalistu Erika Jendriška a bývalý španielsky reprezentant Raúl Gonzales zaznamenal rekordných 70 gólov v európskych klubových súťažiach. Vo štvrtok to potvrdilo vedenie UEFA.
      Podľa UEFA nie je do tohto počtu zarátaných len 68 gólov z Ligy majstrov a jeden z Európskeho superpohára, ale taktiež zásah, ktorý vsietil v drese Realu Madrid vo finále Interkontinentálneho pohára v roku 1998 proti brazílskemu Vasco de Gama.
      Tridsaťtriročný Raúl skóroval dvakrát v stredajšom stretnutí B-skupiny Ligy do siete izraelského Hapoelu Tel Aviv a dosiahol tak 69. a 70. gól v európskych klubových súťažiach. Tím z Gelsenkirchenu aj vďaka jeho zásahom zvíťazil 3:1.
      Španielsky veterán sa so sedemdesiatimi gólmi dostal o dva zásahy pred talianskeho kanoniera Filippa Inzagiho z AC Miláno. Na treťom mieste je legendárny futbalista Bayernu Mníchov Gerd Müller so 66 gólmi.
      "Nikdy som nesníval o tom, že strelím tak veľa gólov v súťaži akou je Liga majstrov. Mal som to šťastie vyhrať ju trikrát v drese Realu Madrid. Je prirodzené, že som tam strelil väčšinu gólov," vyhlásil Raúl.

      Rebríček TOP10 najlepších kanonierov v európsych pohároch:
      1. Raúl Gonzalez (Šp./Real Madrid, Schalke 04) 70 gólov, 2. Filippo Inzaghi (Tal./AC Parma, Juventus Turín, AC Miláno) 68 gólov, 3. Gerd Müller (Nem./Bayern Mníchov) 66 gólov, 4.-5. Andrej Ševčenko (Ukr./Dynamo Kyjev, AC Miláno, Chelsea Londýn) 62 gólov, Ruud van Nistelrooy (Hol./PSV Eindhoven, Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV) 62 gólov, 6.-7. Thierry Henry (Fr./AS Monaco, Juventus Turín, Arsenal Londýn, FC Barcelona) 59 gólov, Henrik Larsson (Švéd./Feyenoord Rotterdam, Celtic Glasgow, FC Barcelona, Manchester United) 59 gólov, 8. Eusebio (Port./Benfica Lisbon) 54 gólov, 9. Alessandro Del Piero (Tal./Juventus Turín) 52 gólov, 10. Alfredo Di Stefano (Šp./Real Madrid) 50 gólov.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies