Pani Mačáková sedí na protest pred Okresným súdom už dva mesiace

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 17:40 • 2 min
Pani Mačáková sedí na protest pred Okresným súdom už dva mesiace

POPRAD – Dnes uplynuli dva mesiace, čo pani Mária Mačáková zo Ždiaru sedí na protest pred Okresným súdom v Poprade. Bývalá poštová doručovateľka tvrdí, že súd v jej veci nerozhoduje podľa zákona a chce vymeniť ľudí, ktorí v spore rozhodujú.

slovakia

left justify in out

Odkedy tu sedím, tak sa niektoré veci pohli, pomoc mi ponúkla aj poslankyňa Národnej rady SR Helena Mezenská, avšak sedieť tu budem dovtedy, kým sa moja vec nevyrieši a tí ľudia, ktorí o tom rozhodujú sa nevymenia,“ uviedla 67-ročná Mačáková. Na september chystá nový transparent, kde chce napísať mená konkrétnych ľudí, ktorí majú byť podľa nej vymenení.

Teraz v lete sedí pani Mačáková pred súdom od 8.30 h. do 12.30 h, predtým tam bola počas celej pracovnej doby súdu.

„Od pani Mačákovej už evidujeme viacero sťažností, tie prichádzajú od roku 2011, doteraz ich je odhadom asi 20. Tie sťažnosti sa netýkajú prieťahov v konaní, ale toho, ako bolo v jej prípade rozhodnuté. Zákonný sudca je však nezávislý a má postupovať podľa zákona a podľa toho, čo zistí v konaní. Väčšina týchto rozhodnutí bola potvrdená aj Krajským súdom v Prešove,“ informovali z Okresného súdu v Poprade. Vedenie súdu sa už dávnejšie vyjadrilo, že právo pani Mačákovej na protest plne rešpektuje, avšak jej argumenty odmieta.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies