Panetta: V prípade Iránu je prípustné aj použitie americkej vojenskej sily

NETKY.SK • 1 August 2012, 11:13 • 2 min
Panetta: V prípade Iránu je prípustné aj použitie americkej vojenskej sily

Panetta V prípade Iránu je prípustné aj použitie americkej vojenskej sily - Politika Americký minister obrany Leon Panetta varoval Irán, že musí vyrokovať prijateľné obmedzenia svojho jadrového programu, alebo bude čeliť možnej americkej vojenskej akcii,

slovakia

left justify in out

img

Americký minister obrany Leon Panetta varoval Irán, že musí vyrokovať prijateľné obmedzenia svojho jadrového programu, alebo bude čeliť možnej americkej vojenskej akcii, ktorá mu zabráni v získaní jadrovej zbrane.
      Panetta svoje varovanie vyslovil pri meste Aškelon v južnom Izraeli v pozadí protiraketovým obranným systémom Iron Dome.
      Panetta opakovane uviedol, že všetky možnosti riešenia vrátane použitia vojenskej sily sú možné v prípade, ak sankcie a diplomatické riešenia zlyhajú.
      Izraelský minister obrany Ehud Barak, ktorý stál po Panettovom boku, povedal, že vidí len "extrémne malú" pravdepodobnosť, že sankcie niekedy donútia Irán, aby sa vzdal svojich jadrových aktivít.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies