Pandulu vyhlásili za najužitočnejšieho basketbalistu v Česku

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 10:21 • 2 min
Pandulu vyhlásili za najužitočnejšieho basketbalistu v Česku

PRAHA - Slováka Dušana Pandulu vyhlásili za najužitočnejšieho hráča základnej časti najvyššej českej basketbalovej súťaže Kooperativa NBL 2014/2015. Tridsaťročný krídelník BK JIP Pardubice bol s priemerom 16,8 bodu šiestym najlepším strelcom ligy, v štatistikách mal aj 4,8 doskoku, 2,7 asistencie a 1,6 získanej lopty v jednom dueli. Jeho tím stroskotal vo štvrťfinále play-off na Opave.

slovakia

left justify in out

Rodák zo Sniny sa ocitol logicky ocitol aj v najlepšej päťke NBL; spoločne s Dariusom Washingtonom (Nymburk), Donaldom Robinsonom (Jindřichov Hradec), Radkom Nečasom (Prostějov) a Claytonom Vettem (Ústí nad Labem). Trénerom ročníka sa stal Pavel Budínský (Děčín). Informovala o tom Česká basketbalová federácia (ČBF).

 

Pandula hral na Slovensku naposledy v sezóne 2007/2008, keď bol spoločne s Martinom Míčkom a Danielom Novákom členom produktívnej úderky Interu Bratislava, ktorá sa rozhodujúcou mierou podpísala pod zisk strieborných medailí v extralige. "Žlto-čierny" dres si obliekal od roku 2004. Po odchode do Česka hral za Nový Jičín a Prostějov, dosiaľ je štvornásobným vicemajstrom tamojšej súťaže. V Pardubiciach pôsobí od leta 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies