Pandemická situácia v Španielsku sa pomaly zlepšuje, nemocnice už prepúšťajú viac pacientov

NETKY.SK • 16 Február 2021, 10:30 • 2 min
Pandemická situácia v Španielsku sa pomaly zlepšuje, nemocnice už prepúšťajú viac pacientov

ŠPANIELSKO - Zdá sa, že pandemické opatrenia a zákazy v Španielsku priniesli svoje prvé ovocie a počet nakazených sa podarilo za posledné dva týždne znížiť o 9 %.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Španielske nemocnice začínajú prepúšťať viac pacientov, ktorí boli hospitalizovaní s ochorením Covid-19. Prepustených pacientov je momentálne viac ako tých, ktorých prijímajú.

 

Úrady krajiny však tvrdia, že tempo pribúdania infekcií zostáva ešte stále príliš vysoké na to, aby uvoľnili protipandemické opatrenia.

 

img

 

Podľa údajov španielskeho ministerstva zdravotníctva podiel lôžok pre pacientov s koronavírusom klesol v pondelok na 16,5 percenta z úrovne 25 percent, na ktorej kulminoval prvého februára.

 

img


Španielsko zredukovalo až na polovicu 14-dňový priemer pribúdania nových infekcií tým, že obmedzilo mobilitu medzi regiónmi, uvalilo zákazy nočného vychádzania a obmedzilo spoločenské stretnutia.

 

Dvojtýždňový priemer nových nákaz klesol na 417 na 100-tisíc obyvateľov z úrovne takmer 900, na ktorej bol v závere januára.

 

img

 

Toto tempo je však stále veľmi rizikové a podľa španielskeho popredného odborníka na koronavírus Fernanda Simóna je „vysoko nad hranicami určenými pre uvoľnenie niektorých opatrení".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies