Pandémia sa zhoršuje. Čo odporúčajú odborníci?

NETKY.SK • 4 Október 2021, 10:52 • 2 min
Pandémia sa zhoršuje. Čo odporúčajú odborníci?

Pandemická situácia sa momentálne zhoršuje. Úrad verejného zdravotníctva pripomína určité pravidlá, na ktoré by sme nemali zabúdať!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas pandémie je lepšie obmedziť stretnutia s osobami mimo spoločnej domácnosti. V prípade, ak je to nevyhnutné, prebiehať by mali skôr v exteriéri s dodržiavaním dostatočných odstupov a istých pravidiel. 

 

img

 

V prípade nevyhnutnosti stretnutia odborníci radia vyhýbať sa miestam, kde sa stretávajú ľudia z viacerých domácností. "Minimalizujte riziko, že nákazu zanesiete medzi inak neprepojené skupiny ľudí. Medzi stretnutiami nechajte uplynúť aspoň niekoľko dní," radí Daša Račková z Úradu verejného zdravotníctva.

 

Prečítajte si: Od pondelka sa mení rozdelenie okresov podľa Covid automatu!

 

img

 

Dodala, že je lepšie vopred si stanoviť pravidlá, ktoré počas stretnutia pomôžu znížiť riziko prenosu vírusu, a dbať na ich dodržiavanie.

 

Ak sú v jednej miestnosti naraz osoby z rôznych domácností, hygienici odporúčajú mať po celý čas nasadené rúško alebo respirátor a dodržiavať dostatočné rozostupy. "A to aj vtedy, ak máte negatívny výsledok testu alebo ste po očkovaní," upozornili.

 

img

 

Osobné stretnutia by mali na pár dní minimalizovať a nahradiť kontaktom na diaľku najmä osoby po návrate zo zahraničia. V prípade akýchkoľvek príznakov ochorenia COVID-19 je potrebné ostať v izolácii a kontaktovať lekára, ktorý určí ďalší postup.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies