Pandémia koronavírusu by mohla viesť k zvýšenému počtu úmrtí na rakovinu

NETKY.SK • 29 Apríl 2020, 15:04 • 2 min
Pandémia koronavírusu by mohla viesť k zvýšenému počtu úmrtí na rakovinu

LONDÝN - V dôsledku pandémie koronavírusu by mohlo v Anglicku na rakovinu zomrieť ročne o takmer 18-tisíc ľudí viac než doteraz. Vyplýva to z novej štúdie University College London (UCL) a centra pre výskum zdravotných dát DATA-CAN zverejnenej v stredu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Autori správy zistili, že väčšina pacientov s potvrdenou rakovinou alebo podozrením na toto ochorenie nevyhľadáva momentálne zdravotnú starostlivosť.

 

Liečených chemoterapiou je o 60 percent menej

Podľa uvedených zistení sa počet liečených prostredníctvom chemoterapie v súčasnom období znížil o 60 percent a o 76 percent klesol počet odporúčaní na včasnú diagnostiku.

 

Porovnaním dát 3,5 milióna pacientov autori správy odhadli, že v priebehu jedného roka môže v Anglicku zomrieť po novom až 31 354 novodiagnostikovaných pacientov s rakovinou.

 

 

Odborník vyzval chorých
Odborník na liečbu nádorových ochorení profesor Peter Johnson v tejto súvislosti upozornil, že "liečba rakoviny sa pre koronavírus nezastavila, avšak registrujeme veľký pokles počtu prichádzajúcich pacientov".

 

 

Ľudí s príznakmi tohto ochorenia preto vyzval, aby neodďaľovali vyhľadanie zdravotnej pomoci.

Pokiaľ bude tento trend pokračovať, bude to totiž znamenať tisícky ďalších skorých úmrtí na rakovinu, ktorým by bolo možné normálne predísť, zhodujú sa odborníci.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona