Panamou otriaslo ďalšie silné zemetrasenie

NETKY.SK • 8 December 2014, 12:01 • 2 min
Panamou otriaslo ďalšie silné zemetrasenie

PANAMA - Zemetrasenie s magnitúdou 6,6 zaznamenali dnes v oblasti ležiacej 23 kilometrov juhozápadne od mesta David na pobreží Panamy. Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke desiatich kilometrov.

slovakia

left justify in out

Americký geofyzikálny inštitút USGS varoval pred slabšími dotrasmi po zemetrasení, pretože môžu byť dostatočne silné na to, aby poškodili stavby s už narušenou statikou. Upozornil tiež na riziko požiarov. Vznik vĺn cunami na mori nehrozí, spresnil USGS.

 

Informácie o zranených či materiálnych škodách zatiaľ nie sú k dispozícii, ale zemetrasenie bolo citeľné aj v priľahlých častiach Panamy, ako aj v Kostarike.

 

K otrasom došlo len dva dni po tom, ako Panama zažila podobne silné zemetrasenie. Jeho epicentrum ležalo v hĺbke 36 kilometrov a otrasy hlásili z Panamy aj Kostariky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies