Pán ľadu Jevgenij Pľuščenko sa v decembri predstaví slovenským divákom

NETKY.SK • 19 September 2016, 16:45 • 2 min
Pán ľadu Jevgenij Pľuščenko sa v decembri predstaví slovenským divákom

BRATISLAVA – Svetoznámy ruský krasokorčuliar Jevgenij Pľuščenko a jeho priatelia sa v decembri predstavia po dlhšej prestávke na troch vystúpeniach slovenským divákom. Začínajú v Košiciach 1. decembra, deň nato predvedú šou divákom v Žiline, treťou zastávkou bude 3. decembra Zvolen.

slovakia

left justify in out

Pán ľadu je názov novej šou, na ktorej sa dvojnásobný olympijský víťaz - z Turína (2006) a Soči (2014), trojnásobný majster sveta a šesťnásobný majster Európy v hudobnom sprievode nemenej slávneho maďarského husľového virtuóza Edvina Martona. Ten bude Pľuščenka a ďalšie hviezdy svetového krasokorčuľovania sprevádzať na legendárnych stradivárkach typu Antonio z roku 1699, ktoré má zapožičané od nemeckého obchodníka. O zapožičanie tohto vzácneho nástroja sa uchádzalo takmer 500 huslistov a vo výbere uspel práve Edvin. Husle sú poistené na osem miliónov eur.

 

Ďalšími hviezdami šou Pán ľadu budú pôvabná Ruska Adelina Sotnikovová (1996, Moskva, 20 rokov), zlatá na OH 2014, strieborná na ME 2013, Francúz Philippe Candeloro (1972, 44 rokov), strieborný na OH 1994 a 1998, strieborný na MS 1994, strieborný na ME 1997, Francúz Brian Joubert (1984, 31 rokov), zlatý na MS 2007, zlatý na ME 2004 a 2007, Francúz narodený v Brazílii Florent Amodio (1996, 26 rokov), zlatý na ME 2011 a Čech Tomáš Verner (Písek, 1986, 30 rokov), zlatý na ME 2008.

 

Predvedieme novú šou s novou hudbou, s novými krasokorčuliarskymi číslami, rovnako s novými technickými a svetelnými prvkami, som rád, že môžem spolupracovať s takými úspešnými umelcami a teším sa na slovenské vystúpenia,“ povedal pre TASR na stretnutí s novinármi Pľuščenkov choreograf Arri Zakarian.

 

Edvin Marton zahrá v šou skladby z albumu Rock Symphony, skladby skupín Metallica a Queen aj klasiku z pera Antonia Vivaldiho. V prípade tak vzácneho nástroja, ako sú stradivárky z roku 1699, je na mieste otázka, či nemá obavu vziať ich do ruky a byť s nimi na ľade. „Áno, niekedy mám obavu ich vziať do ruky, ale na husliach hrám od piatich rokov a za to obdobie som už zvyknutý. A na topánkach mám podrážku zo špeciálnej gumy, aby sa mi na ľade nešmýkalo.“

 

Edvin na stretnutí s novinármi vytvoril aj rekord, keď na miliónových stradivárkach zahral slovenskú ľudovú pieseň Na kráľovej holi. Táto populárna ľudovka tak zaznela na najdrahšom nástroji od jej zrodu.

 

Záštitu nad trojicou slovenských vystúpení prevzal Pľuščenkov priateľ a štvornásobný účastník zimných olympijských hier v súťaži bobov Milan Jagnešák a člen Rádu maltézskych rytierov Peter Kadnár. Ich záštita bude hlavne o poskytnutí 1000 vstupeniek zo strany organizujúcej agentúry 212 pre deti, ktoré si nemôžu dovoliť túto šou navštíviť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies