Pan Ki-mun zvažuje prítomnosť OSN v Sýrii aj po 20. auguste

NETKY.SK • 3 August 2012, 06:30 • 2 min
Pan Ki-mun zvažuje prítomnosť OSN v Sýrii aj po 20. auguste

Pan Ki-mun zvažuje prítomnosť OSN v Sýrii aj po 20. auguste - Politika Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun chce zachovať prítomnosť svetovej organizácie v Sýrii, ak sa Bezpečnostná rada OSN rozhodne ukončiť neozbrojenú pozorovateľskú misiu pred 20.

slovakia

left justify in out

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun chce zachovať prítomnosť svetovej organizácie v Sýrii, ak sa Bezpečnostná rada OSN rozhodne ukončiť neozbrojenú pozorovateľskú misiu pred 20. augustom. Informovali o tom vo štvrtok diplomati.
      Francúzsky veľvyslanec Gerard Araud, súčasný predseda BR OSN, uviedol, že misia môže pôsobiť aj naďalej, ale za splnenia určitých podmienok vrátane ukončenia násilia.
      Ak tieto podmienky bojujúce strany v Sýrii nesplnia, potom je podľa Arauda možné, že 15-členná Rada neobnoví mandát pozorovateľskej misie, keď 20. augusta vyprší.
      Araud a ďalší diplomati uviedli, že v istej forme môže OSN zostať v Sýrii prítomná, aby zabezpečovala humanitárnu pomoc civilistom. Podľa informácií OSN potrebujú vzhľadom na pretrvávajúci konflikt pomoc viac ako dva milióny Sýrčanov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies