Pan Ki-mun vyzval svetové spoločenstvo, aby konalo v otázke Sýrie

NETKY.SK • 6 September 2011, 18:48 • 2 min
Pan Ki-mun vyzval svetové spoločenstvo, aby konalo v otázke Sýrie

Pan Ki-mun vyzval svetové spoločenstvo, aby konalo v otázke Sýrie

slovakia

left justify in out

img

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vyzval dnes medzinárodné spoločenstvo, aby podniklo opatrenia v súvislosti so situáciou v Sýrii, kde podľa svetovej organizácie počas päťmesačných protivládnych protestov zahynulo 2200 ľudí.
      Pan Ki-mun podľa agentúry AP uviedol, že odsudzuje násilie, ktoré pácha režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada voči obyvateľom vlastnej krajiny. Zdôraznil, že Asad by mal rešpektovať želania Sýrčanov a podniknúť "okamžité a odvážne kroky, skôr ako bude neskoro".
      "V skutočnosti už je príliš neskoro... ak to bude trvať viac a viac dní, budú zomierať ďalší ľudia," vyhlásil šéf OSN. Kritizoval tiež skutočnosť, že sa členovia OSN dosiaľ nedokázali dohodnúť na tom, čo je potrebné urobiť ohľadom Sýrie. Podľa jeho slov by sa mali zjednotiť a prijať "súdržné opatrenia".
      Pan Ki-mun nespresnil, či osobne podporuje vojenský zásah. "Nie je úlohou generálneho tajomníka hovoriť o konkrétnych opatreniach. Sú to členské štáty, ktoré by mali byť schopné dať mandát na konkrétne opatrenia," dodal počas návštevy Nového Zélandu, kde sa zúčastňuje na stretnutí regionálnych lídrov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies