Pan Ki-mun vyzval na nepoľavenie úsilia v boji proti chudobe

NETKY.SK • 21 September 2010, 07:17 • 2 min
Pan Ki-mun vyzval na nepoľavenie úsilia v boji proti chudobe

Pan Ki-mun vyzval na nepoľavenie úsilia v boji proti chudobe

slovakia

left justify in out

img

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun dnes na summite OSN o rozvojových cieľoch tisícročia (MDG) pripomenul popredným štátnikom z celého sveta, aby nepoľavili v boji proti chudobe.
      "Hodiny tikajú," povedal dnes Pan v New Yorku, "musíme toho veľa urobiť". Od prijatia miléniových rozvojových cieľov pred desiatimi rokmi bolo podľa jeho slov viac dôvodov na oslavu úspechov v rozvojovej politike ako kedykoľvek predtým. Napriek tomu svet nemôže spomaliť snahy na zníženie chudoby, hladu, úmrtnosti matiek a detí, epidémií ako aj nedostatku vzdelania do roku 2015, dodal.
      "Miléniové ciele sú na dosah," zdôraznil generálny tajomník, "odhliadnuc od všetkých prekážok, skepsy a rýchlo sa blížiaceho konca lehoty".
      Desať dní pred začiatkom trojdňového summitu sa dohodlo 192 členských krajín OSN na akčnom programe na nasledujúcich päť rokov. Oficiálne by ho mali všetci účastníci prijať v stredu na záver summitu.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies