Pan Ki-mun vyzval Japonsko, aby poskytlo mierovým misiám vrtuľníky

NETKY.SK • 5 August 2010, 06:46 • 2 min
Pan Ki-mun vyzval Japonsko, aby poskytlo mierovým misiám vrtuľníky

Pan Ki-mun vyzval Japonsko, aby poskytlo mierovým misiám vrtuľníky

slovakia

left justify in out

img

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vyzval Japonsko, aby poskytlo vrtuľníky pre mierové misie svetovej organizácie.
      Pan sa v Tokiu stretol s japonským ministrom obrany Tošim Kitazawom a uviedol, že OSN od Japonska očakáva väčší prínos pre mierové misie, citovala dnes japonská agentúra Kjódo nemenovaného japonského predstaviteľa.
      Japonská vláda ešte v polovici júla rozhodla, že obranné jednotky s vrtuľníkmi pre mierovú misiu OSN do Sudánu nevyšle kvôli operačným problémom a vysokým výdavkom.
      OSN očakávala, že Japonsko pomôže v transporte volebných urien po referende, ktoré by sa v regióne malo pod dohľadom OSN uskutočniť v januári.
      Kitazawa údajne uviedol, že japonská vláda seriózne preskúma možnosti vyslania vojenských vrtuľníkov do inej misie OSN, citovala agentúra Kjódo.
      Japonsko v decembri 2003 nasadilo obrannú jednotku s vrtuľníkmi v južnom Iraku. Išlo o prvé nasadenie japonskej armády do vojnovej zóny od skončenia druhej svetovej vojny. Toto rozhodnutie narazilo na tvrdý odpor opozície, pretože mnohí sú toho názoru, že vojenská účasť je porušením pacifistickej ústavy Japonska.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies