Pan Ki-mun vymenoval nových vrcholných predstaviteľov pre životné prostredie

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 08:25 • 2 min
Pan Ki-mun vymenoval nových vrcholných predstaviteľov pre životné prostredie

NEW YORK - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vymenoval dnes bývalého nórskeho ministra životného prostredia a medzinárodného rozvoja Erika Solheima do funkcie generálneho riaditeľa Programu OSN pre životné prostredie (UNEP), kde po desiatich rokoch vystrieda nemeckého experta Achima Steinera.

slovakia

left justify in out

Okrem nového šéfa environmentálnej agentúry OSN oznámil Pan aj svoju voľbu na najvyšší post vo svetovej organizácii ohľadne boja proti klimatickej zmene, informuje agentúra AP. Novou tajomníčkou Rámcového dohovoru OSN o zmene klímy (UNFCCC) sa má stať bývalá mexická ministerka zahraničných vecí Patricia Espinosová Cantellanová, ktorá v minulosti pôsobila aj ako veľvyslankyňa svojej krajiny na Slovensku.

 

Mená vybraných predstaviteľov OSN pre životné prostredie oznámil Panov hovorca Stéphane Dujarric.

 

Solheim v súčasnosti vedie Výbor pre rozvojovú pomoc Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj a slúži aj ako osobitný vyslanec UNEP pre katastrofy a konflikty. Espinosová, ktorá sa špecializuje na klimatickú zmenu, udržateľný rozvoj, tzv. global governance a ľudské práva, má nahradiť doterajšiu šéfku UNFCCC Christianu Figueresovú z Kostariky. Tá zastávala túto funkciu šesť rokov a ešte vo februári avizovala svoje odstúpenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies