Pan Ki-mun varoval v rakúskom parlamente pred sprísňovaním azylovej politiky

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 13:33 • 2 min
Pan Ki-mun varoval v rakúskom parlamente pred sprísňovaním azylovej politiky

VIEDEŇ - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vystúpil dnes s prejavom ako vôbec prvý zahraničný hosť na zasadnutí v rakúskom parlamente.

slovakia

left justify in out

Šéf OSN varoval pred "stále reštriktívnejšou utečeneckou a imigračnou politikou" v Európe.


"Takéto zásahy a opatrenia vysielajú veľmi negatívny signál k záväzkom štátov voči humanitárnym ľudským právam a európskym zákonom," povedal v prejave pred dolnou komorou rakúskeho parlamentu.


Pan Ki-mun v rámci prejavu konkrétne nespomenul žiadnu krajinu. Ocenil však veľké úsilie Rakúšanov, ako aj rakúskej vlády pri riešení utečeneckej krízy.


Pan Ki-mun ďalej prijal otvorenú diskusiu o novoprichádzajúcich migrantoch. Cudzinci podľa neho prinášajú potrebné skúsenosti a energiu do svojej novej spoločnosti. "Pokiaľ sa ich príchod bude dobre kontrolovať, je to víťazstvo pre všetkých," dodal.


Dolná komora rakúskeho parlamentu schválila v stredu pomerom hlasov 98:67 jeden z najprísnejších balíkov azylových zákonov v Európe. Vláde umožňuje vyhlásiť "stav núdze" vtedy, ak pre vysoké počty utečencov nebude už možné zaistiť "verejný poriadok a ochranu vnútornej bezpečnosti".


Novinkou je zavedenie dočasného azylu. Bude sa vzťahovať na migrantov, ktorí prišli do Rakúska od 15. novembra 2015. Hlasovanie o citovanom balíku má dnes na programe horná komora rakúskeho parlamentu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies