Pan Ki-mun v prieskume prezidentských favoritov skončil ako druhý

NETKY.SK • 13 Január 2017, 08:03 • 2 min
Pan Ki-mun v prieskume prezidentských favoritov skončil ako druhý

SOUL - Bývalý generálny tajomník OSN Pan Ki-mun sa v prieskume zameranom na favoritov kórejských prezidentských volieb umiestnil na druhom mieste.

slovakia

left justify in out

Prieskum uskutočnila organizácia Gallup Korea, ktorá dnes zverejnila jeho výsledky. Pan sa umiestnil 11 percentuálnych bodov za bývalým opozičným lídrom Mun Če-inom, ktorý získal 31 percent.

 

Kóreu momentálne sužuje politická kríza; zákonodarcovia drvivou väčšinou v decembri odhlasovali dočasné zbavenie funkcie prezidentky Pak Kun-hje v súvislosti so zneužitím úradnej moci. Daným prípadom sa zaoberá ústavný súd a v prípade potvrdenia rozhodnutia sa budú konať predčasné prezidentské voľby, pripomína agentúra Reuters.

 

Pan (72) sa do vlasti vrátil z USA iba vo štvrtok - po desiatich rokoch strávených v najvyššej funkcii OSN. Zámer kandidovať za prezidenta zatiaľ oficiálne neoznámil, o svojej politickej budúcnosti však podľa vlastných slov bude informovať čoskoro. V jeho neprospech hrá nedávne obvinenie dvoch jeho príbuzných americkou prokuratúrou z korupcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona