Pan Ki-mun: Trest smrti nemá v 21. storočí miesto

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 08:28 • 2 min
Pan Ki-mun: Trest smrti nemá v 21. storočí miesto

NEW YORK - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vyjadril dnes "hlbokú ľútosť" z rozhodnutia indonézskych úradov popraviť osem ľudí, vrátane siedmich cudzincov, odsúdených za drogovú trestnú činnosť, a to aj napriek opakovaným prosbám jednotlivých vlád na ušetrenie ich životov.

slovakia

left justify in out

"(Pan Ki-mun) vyjadril hlbokú ľútosť nad popravami vykonanými Indonéziou 29. apríla napriek mnohým výzvam v tejto krajine, ako aj na medzinárodnej úrovni, na udelenie milosti," povedal novinárom hovorca šéfa OSN Farhan Haq, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Generálny tajomník OSN znova vyzval indonézsku vládu, aby uplatnila svoju právomoc a zmiernila všetky vynesené rozsudky smrti. "Zopakoval presvedčenie, že trest smrti nemá v 21. storočí miesto," dodal Haq. Indonézska popravná čata popravila v stredu po polnoci miestneho štyroch Nigérijčanov, dvoch Austrálčanov, Brazílčana a Indonézana. Poprava Filipínky, deviatej odsúdenej, bola na poslednú chvíľu odložená. Odklad výkonu trestu smrti kvôli právnym nezrovnalostiam v procese získal už predtým francúzsky občan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies