Pan Ki-mun: Správa amerického Senátu o mučení by mala vyvolať diskusiu

NETKY.SK • 18 December 2014, 06:53 • 2 min
Pan Ki-mun: Správa amerického Senátu o mučení by mala vyvolať diskusiu

NEW YORK - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vyhlásil, že správa amerického Senátu o brutálnych praktikách tajnej služby CIA pri vypočúvaní by mala vyvolať celosvetovú diskusiu o tom, ako by medzinárodné spoločenstvo mohlo mučenie vykoreniť. Informovala o tom v noci na dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Správa podľa šéfa OSN ukazuje, že k mučeniu stále dochádza v mnohých častiach sveta. Vydanie správy Senátneho výboru pre tajné služby pochválil.
      

Dokument priblížil viaceré spôsoby mučenia, ako je simulované topenie po improvizovaný klystír. Americký prezident Barack Obama tieto praktiky označil za mučenie, hoci s tým veľa ľudí nesúhlasilo. Pan Ki-mun dodal, že v roku 2015 je potrebné urobiť viac "proti extrémizmu a vzostupu ultrapravicových politických strán, ktoré sa zameriavajú na menšiny, migrantov a obzvlášť na moslimov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona