Pan Ki-mun sa zúčastní na summite hnutia nezúčastnených v Iráne

NETKY.SK • 23 August 2012, 06:50 • 2 min
Pan Ki-mun sa zúčastní na summite hnutia nezúčastnených v Iráne

Pan Ki-mun sa zúčastní na summite hnutia nezúčastnených v Iráne - Politika OSN dnes potvrdila, že jej generálny tajomník Pan Ki-mun sa zúčastní budúcotýždňového teheránskeho summitu lídrov Hnutia nezúčastnených krajín. USA a Izrael vyzývajú na bojkot stre

slovakia

left justify in out

img

OSN dnes potvrdila, že jej generálny tajomník Pan Ki-mun sa zúčastní budúcotýždňového teheránskeho summitu lídrov Hnutia nezúčastnených krajín. USA a Izrael vyzývajú na bojkot stretnutia.
      Návšteva Pan Ki-muna v Teheráne sa uskutoční v dňoch 29.-31. augusta, informoval Martin Nesirky, hovorca OSN. "Rešpektujúc islamskú republiku Irán využije generálny tajomník OSN možnosť vysloviť jasné znepokojenie a očakávania medzinárodného spoločenstva... Tieto zahŕňajú iránsky jadrový program, terorizmus, ľudské práva a krízu v Sýrii," povedal Nesirky. 
      Hnutie nezúčastnených krajín založili africké a ázijské štáty v roku 1955. V súčasnosti združuje 118 prevažne rozvojových krajín. Pôvodne boli predmetom spoločných diskusií členských krajín hnutia obavy z vplyvu Západu a Sovietskeho zväzu a snaha dištancovať sa od ich mocenských blokov. Dnešným poslaním je presadzovanie politických, ekonomických a kultúrnych záujmov rozvojového sveta.

Zdroj: TASR/Reuters, BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies