Pan Ki-mun podporil nálety proti Islamskému štátu v Sýrii

NETKY.SK • 23 September 2014, 20:02 • 2 min
Pan Ki-mun podporil nálety proti Islamskému štátu v Sýrii

OSN - Generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) Pan Ki-mun v utorok podporil Američanmi vedené nálety proti radikálom z Islamského štátu v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Tí podľa neho predstavujú "bezprostredné ohrozenie medzinárodného mieru a bezpečnosti". Pan tieto slová povedal počas prejavu, ktorým otvoril klimatický summit OSN v New Yorku odohrávajúci sa deň pred zasadnutím Valného zhromaždenia. Šéf OSN však varoval spojencov, aby pri útokoch "rešpektovali medzinárodné právo" a "minimalizovali civilné obete".

 

Na najnovších náletoch sa okrem Spojených štátoch podieľali aj Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty, Jordánsko, Katar a Bahrajn. USA zakladajú medzinárodnú koalíciu na boj proti Islamskému štátu, ktorého bojovníci už zabrali rozsiahle územia v Iraku a Sýrii. Toto spojenectvo už podporila väčšina arabských štátov a európski spojenci USA vrátane Francúzska a Británie. Pomoc ponúkol aj Irán a Turecko, ako aj ďalšie krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona