Pan Ki-mun: Parížska dohoda o klimatickej zmene má potrebný počet ratifikácií

NETKY.SK • 21 September 2016, 17:36 • 2 min
Pan Ki-mun: Parížska dohoda o klimatickej zmene má potrebný počet ratifikácií

NEW YORK - Parížska dohoda o opatreniach proti klimatickej zmene už prevýšila potrebný počet 55 ratifikácií, ale krajiny, ktoré sa k nej oficiálne pripojili, nie sú pôvodcami najmenej 55 percent globálnych emisií tzv. skleníkových plynov, čo je ďalšia podmienka toho, aby dohoda vstúpila do platnosti.

slovakia

left justify in out

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun to oznámil dnes v závere osobitnej akcie, na ktorej dnes 31 ďalších krajín odovzdalo svoje dokumenty o ratifikácii. Klimatickú dohodu celkove ratifikovalo už 60 strán, ktoré zastupujú 47,5 percenta globálnych emisií, informovala tlačová agentúra AP.


"Prekročili sme jeden z dvoch prahov," povedal Pan. "Potrebujeme ešte 7,5 percenta." Americký minister zahraničných vecí John Kerry vyjadril presvedčenie, že sa magickú hranicu 55 percent globálnych emisií podarí dosiahnuť pred ďalšou konferenciou OSN o klíme, ktorá sa začne 7. novembra v marockom Marrákeši. Zároveň vyzval ľudí na celom svete, "aby sa stali bojovníkmi za planétu".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies