Pan Ki-mun: OSN si váži vklad sovietskeho ľudu do víťazstva nad fašizmom

NETKY.SK • 9 Máj 2015, 17:15 • 2 min
Pan Ki-mun: OSN si váži vklad sovietskeho ľudu do víťazstva nad fašizmom

MOSKVA - Organizácia Spojených národov si váži úlohu Ruska v druhej svetovej vojne a vklad sovietskeho ľudu do víťazstva nad fašizmom, uviedol dnes v rozhovore pre agentúru TASS generálny tajomník OSN Pan Ki-mun.

slovakia

left justify in out

"Rusko zohralo veľmi dôležitú úlohu v dejinách... Predovšetkým počas vojny, druhej svetovej vojny. Myslím, že viac ako tretina obetí bola z Ruska, vtedajšieho Sovietskeho zväzu... Skutočne si to veľmi vážime a vzdávame najvyšší prejav úcty," povedal šéf OSN.

 

Taktiež spomenul, že Rusko sa v súčasnosti zúčastňuje na mierových operáciách po celom svete. "Mám v pláne opýtať sa prezidenta Putina, aby urobil viac pre udržanie mieru prostredníctvom aktívnej účasti na mierových operáciách, poskytnutím dôležitých zdrojov a aktív," uviedol Pan Ki-mun.

 

K 70-ročnému fungovaniu OSN poznamenal, že hoci čelila "prekážkam a neúspechom," napriek tomu sa jej podarilo zlepšiť situáciu vo svete v porovnaní s udalosťami spred 70 rokov.

 

"Ak by nebolo OSN, som presvedčený, že svet by bol oveľa krvavejší, než je teraz," dodal generálny tajomník OSN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies