Pan Ki-mun ocenil dvadsaťročné členstvo Slovenska v OSN

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 09:16 • 2 min
Pan Ki-mun ocenil dvadsaťročné členstvo Slovenska v OSN

BRATISLAVA - Generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) Pan Ki-mun na slávnostnej recepcii v New Yorku pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do OSN ocenil prínos Slovenska v tejto organizácii.

slovakia

left justify in out

Recepciu otvoril slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. "Spolu s generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom a partnermi z Andorry, Macedónska, Monaka a Českej republiky, ktorí sa rovnako ako Slovensko stali členmi tejto organizácie pred dvadsiatimi rokmi, pripomenul dve desaťročia jedinečného partnerstva a spolupráce," informoval tlačový odbor rezortu diplomacie.

Na akcii sa zúčastnilo okolo 400 hostí z prostredia OSN, ale aj krajanskej komunity, mimovládnych organizácií a médií. Pan Ki-mun zvlášť ocenil prínos Slovenska a aktívny prístup všetkých piatich štátov pri presadzovaní cieľov a princípov OSN vo svete. Lajčák vyzdvihol nezastupiteľnú úlohu OSN pri riešení globálnych problémov a ubezpečil partnerov o jej podpore zo strany Slovenska. "Princípy a ciele OSN sú pevným stavebným kameňom slovenskej zahraničnej politiky. Preto je len prirodzené, že prvé kroky SR po jej vzniku viedli práve do OSN," uviedol na recepcii Lajčák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona