Pan Ki-mun na záver konferencie v Nairobi adoptoval levíča

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 13:32 • 2 min
Pan Ki-mun na záver konferencie v Nairobi adoptoval levíča

NAIROBI - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun ukončil týždeň diskusií s vysokopostavenými diplomatmi, ktorí sa zišli na environmentálnej konferencii OSN v kenskom Nairobi, adoptovaním šesťmesačného levíčaťa. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Mladučkú levicu našli opustenú v národnom parku Nairobi a previezli do útulku. Pan dal mláďaťu meno Tumaini, čo v jazyku kmeňa Kiswahili znamená "nádej" - na znak "nádeje v to, že všetci ľudia na celom svete budú môcť žiť v harmónii s prírodou".
      

"Úprimne dúfam, že toto mláďa, keď vyrastie, bude zdravým, silným a dokonca aj divokým zvieraťom," povedal Pan, keď hľadal paralelu medzi levíčaťom a jeho nádejami v kvalitu životného prostredia po tom, ako sa tento týždeň v Nairobi konalo prvé Environmentálne zhromaždenie OSN. 
      

Konferencia OSN v Nairobi bola - pokiaľ ide o rang účastníkov - doteraz najväčším podujatím venovaným životnému prostrediu: zúčastnilo sa na nej viac ako 1200 účastníkov z 193 členských štátov OSN. V programe bola napríklad diskusia o nezákonnej ťažbe dreva či obchodovaní s výrobkami zo slonoviny získanej ilegálne a pašovanej do iných štátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona