Palubný personál Lufthansy pripravuje štrajky, prvý možno už v stredu

NETKY.SK • 29 August 2012, 08:07 • 2 min
Palubný personál Lufthansy pripravuje štrajky, prvý možno už v stredu

Palubný personál Lufthansy pripravuje štrajky, prvý možno už v stredu - Zaujímavosti Odbory zastupujúce palubný personál nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa sa nedohodli s vedením firmy na zvýšení platov. Následne oznámili, že v najbližších týždňoch u

slovakia

left justify in out

imgOdbory zastupujúce palubný personál nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa sa nedohodli s vedením firmy na zvýšení platov. Následne oznámili, že v najbližších týždňoch uskutočnia sériu štrajkov.
      Odborová organizácia UFO, ktorá zastupuje približne 18.000 členov palubného personálu spoločnosti, dodala, že konkrétne termíny väčšiny štrajkov oznámi len niekoľko hodín vopred, čo zvyšuje riziko narušenia letov, nakoľko takto sa firma nebude môcť na štrajk pripraviť. K prvému štrajku by podľa šéfa UFO Nicoleya Baubliesa mohlo dôjsť už v stredu (29. 8.).
      Pre Lufthansu, ktorá potrebuje znížiť náklady, je to nepríjemná správa, keďže v roku 2010 ju 4-dňový štrajk pilotov stál denne asi 25 miliónov eur. "Štrajky by mohli spoločnosť stáť denne niekoľko miliónov eur," povedal dnes novinárom člen správnej rady Lufthansy pre osobnú prepravu Peter Gerber. Spoločnosť denne vypraví približne 1850 letov.
      Gerber dodal, že firma ponúkla palubnému personálu zvýšenie miezd o 3,5 %. Odbory však po trojročnom zmrazení rastu platov žiadajú ich zvýšenie o 5 %. 
      "Vzhľadom na náročné podmienky na trhu očakávame od všetkých zamestnancov, že sa dokážu uskromniť," povedal, poukazujúc na nevyhnutné obmedzovanie rastu platov a predĺženie pracovného času. Zároveň uviedol, že Lufthansa je ochotná zastaviť na určitý čas najímanie dočasných zamestnancov, no nie natrvalo, ako to žiadajú odborári.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies