Palmerovej odľahlo, WADA akceptovala jej trest

NETKY.SK • 22 December 2015, 12:27 • 2 min
Palmerovej odľahlo, WADA akceptovala jej trest

SYDNEY - Austrálska plavkyňa Kylie Palmerová privítala rozhodnutie Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) potvrdzujúce mierny trest za pozitívny výsledok kontroly spred dvoch rokov.

slovakia

left justify in out

Členke zlatej krauliarskej štafety na 4 x 200 m z Pekingu 2008 našli vo vzorke z predvlaňajších majstrovstiev sveta v Barcelone nízku hladinu nešpecifikovanej látky, ktorá môže slúžiť na maskovanie užívania nedovolených preparátov. Výsledky testu jej oznámili až začiatkom tohto roka. Medzinárodná plavecká federácia (FINA) v septembri uložila krauliarke pokarhanie a varovanie.


"Som vďačná, že WADA potvrdila rozhodnutie, nenapadla verdikt FINA a ja môžem pokojne pokračovať v príprave na olympijskú kvalifikáciu," povedala 25-ročná Palmerová, ktorá odmietla podozrenie z dopingu, ale akceptovala dočasné zastavenie činnosti, pre ktoré nemohla štartovať na tohtoročnom šampionáte v ruskej Kazani.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies