Palmerová dostala za porušenie dopingových pravidiel iba napomenutie

NETKY.SK • 16 September 2015, 10:41 • 2 min
Palmerová dostala za porušenie dopingových pravidiel iba napomenutie

SYDNEY - Austrálska plavkyňa Kylie Palmerová smie opäť súťažiť. Olympijská šampiónka v štafete na 4x200 m v.sp. z Pekingu 2008 a majiteľka striebra na rovnakej trati v Londýne 2012 dostala za porušenie dopingových pravidiel od Medzinárodnej plaveckej federácie (FINA) iba napomenutie. Môže sa tak snažiť o nomináciu na OH 2016 v Riu de Janeiro, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Palmerová mala v roku 2013 pri kontrole na MS v Barcelone vo vzorke nízku hladinu zakázaných látok, ktoré sa ale neobjavili pri žiadnom ďalšom teste v tom čase. FINA ju preto pôvodne zbavila obvinení. Svetová antidopingová agentúra (WADA) sa však tento rok vo februári obrátila na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne a žiadala, aby plavecká federácia prípad posúdila ako porušenie dopingových pravidiel. Dvadsaťpäťročná krauliarka sa následne dobrovoľne vzdala nominácie na MS v Kazani a prijala dočasný zákaz štartu až do vyriešenia prípadu. Dopingová komisia FINA nakoniec rozhodla, že dostane iba varovanie a napomenutie s tým, že jej výsledky z dňa podozrivého testu anuluje. Palmerová ale nepríde o striebornú medailu zo štafety na 4x200 m, ktorú v Barcelone získala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona