Palko: Stavebná produkcia na Slovensku by sa mala vyvíjať pozitívnym tempom

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 12:01 • 2 min
Palko: Stavebná produkcia na Slovensku by sa mala vyvíjať pozitívnym tempom

BRATISLAVA – Stavebná produkcia na Slovensku by sa mala v najbližšom období vyvíjať pozitívnym tempom. Uviedol to dnes v Bratislave štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR František Palko na 2. ročníku odbornej konferencie o predikcii vývoja slovenského stavebníctva Quo Vadis slovenské stavebníctvo.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ ide o podiel výdavkov ministerstva dopravy na celkovej stavebnej produkcii, ten pomer osciluje okolo 18 %. Pre rast je preto dôležitý dopyt predovšetkým z privátneho sektora," konštatoval.
      

Hospodárstvo SR, ktoré sa podľa neho postupne "zviecha", prináša so sebou aj nárast stavebnej produkcie. "Stavebníctvo je totiž ten segment ekonomiky, ktoré veľmi cíti krízu a veľmi cíti aj vzostup hospodárstva," poznamenal. Realita bude podľa Palka však tou, ktorá bude určujúca, či sa pozitívne prognózy rastu sektora naplnia.
      

"Podľa údajov, ktoré máme k dispozícii za minulý rok, môžeme konštatovať, že dno (stavebníctva, pozn. TASR) by aj budúcnosti malo byť viditeľné čoraz z väčšej výšky," dodal štátny tajomník rezortu dopravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies