Palivo sa na nich lialo priamo z neba, zranených sú desiatky

NETKY.SK • 15 Január 2020, 07:48 • 2 min
Palivo sa na nich lialo priamo z neba, zranených sú desiatky

LOS ANGELES - Najmenej 26 osôb vrátane 17 detí utrpelo ľahké zranenia pri vypustení paliva nad školským areálom, ktoré pochádzalo z dopravného lietadla.

slovakia

left justify in out

Incident

Boeing 777 spoločnosti Delta mal poruchu motora a pri prelete nad školským ihriskom základnej školy vypustilo nechctiac pohonnú zmes na nič netušiacich ľudí. Incident sa odohral v meste Cudahy, ktoré patrí pod správu amerického štátu Kalifornia.

 

 

Ublíženie na zdraví

Na miesto incidentu boli privolaní záchranári po tom. Viacerí žiaci a zamestnanci školy sa totiž sťažovali na podráždenie pokožky a dýchacie problémy, ktoré u nich nastali v dôsledku kontaktu s leteckým palivom.

 

img

 

Hovorca spoločnosti Delta

"Lietadlo na linke z kalifornského Los Angeles do čínskeho Šanghaja zaznamenalo problémy s jedným z motorov a bolo nútené vrátiť sa na približne 25 kilometrov vzdialené letisko v Los Angeles, odkiaľ štartovalo," uviedol hovorca.

 

Nutnosť vypustenia

Ako ďalej informoval, lietadlo bezpečne pristálo v utorok okolo 12.00 h miestneho času (21.00 h SEČ). Núdzové vypustenie paliva bolo podľa hovorcu nevyhnutné, aby sa znížila pristávacia hmotnosť stroja.

 

img

 

Zasiahnutá aj ďalšia škola

Časť vypusteného paliva dopadla aj na susednú školu v južnej časti okresu Los Angeles, kde však k zraneniu osôb nedošlo. Incident vyšetruje americký Federálny úrad pre letectvo (FAA).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona