Palivo pre letku rezortu vnútra dodá Slovnaft

NETKY.SK • 5 Január 2016, 13:55 • 2 min
Palivo pre letku rezortu vnútra dodá Slovnaft

BRATISLAVA - Palivo pre lietadlá a vrtuľníky Letky Ministerstva vnútra SR dodá spoločnosť Slovnaft.

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza na stránke Úradu pre verejné obstarávanie, spoločnosť vyhrala verejnú súťaž na dodávku leteckého paliva JET A-I. Rezort vnútra na nákup paliva vyčlenil 3 600 000 eur, pričom dodané palivo má využívať v priebehu dvoch rokov.


Letka ministerstva vnútra momentálne disponuje novým kanadsko-americkým vrtuľníkom Bell 429, rezort plánuje nakúpiť aj ďalšie nové stroje a takisto dvoma ruskými helikoptérami MI-171. Rezort má v rámci letky k dispozícii aj štyri lietadlá, konkrétne dva stroje Jakovlev Jak-40 a dva Tupolev Tu-154. O výmene týchto lietadiel za novšie sa diskutuje už dlhšie, podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka je to však úloha až pre budúcu vládu. Zatiaľ čo lietadlá letky ministerstva vnútra slúžia najmä na prepravu najvyšších ústavných činiteľov, humanitárne lety alebo prípadnú evakuáciu slovenských občanov zo zahraničia, vrtuľníky asistujú napríklad pri záchranných prácach, hasení požiarov, výcvikoch alebo policajno-pátracích akciách.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies