Pálffy je rád slobodný, nezaťažený a nestranný

NETKY.SK • 12 Február 2016, 13:21 • 2 min
Pálffy je rád slobodný, nezaťažený a nestranný

BRATISLAVA - Bývalý skvelý hokejista Žigmund Pálffy (43) v nedávnom spore vedenia Slovenského zväzu ľadového hokeja a približne päťdesiatky reprezentáciu bojkotujúcich hráčov nebol prívržencom ani jednej skupiny.

slovakia

left justify in out

Povedal to v rozhovore pre denník Pravda. "Nie som na nijakej strane. A aj keď som teraz pri olympijskom výbere, som neutrálny, neriešim, kto má pravdu. Každý má vždy svojím spôsobom pravdu. Súčasná situácia však hokeju neprospieva. Rád by som vedel, čo sa zmení, keď príde iná garnitúra. Lepších hokejistov na majstrovstvách sveta predsa mať nebudeme," uviedol Žigmund Pálffy v rozhovore pre denník Pravda.


Pálffy je momentálne v Innsbrucku na turnaji Euro Ice Hockey Challenge s olympijským výberom slovenskej reprezentácie, kde pôsobí ako generálny manažér. Tvrdí však, že funkcionárske ambície dlhodobo nemá. "Som rád slobodný a nie niečím zaťažený. Na olympijský výber čaká len turnaj v Innsbrucku a potom sa to končí. Sú tu šikovní hráči. Verím, že podajú dobré výkony. Informácie, kto ako hral, posunieme realizačnému tímu A-mužstva. Dúfam, že niekto z chlapcov sa dostane aj na majstrovstvá sveta do Ruska," zaželal si Pálffy.


Majster sveta z Göteborgu 2002 a držiteľ bronzu z Helsínk 2003 pôsobí v štruktúrach mládežníckeho MHK Skalica. "Mám na starosti deti a trénerov. Základom je organizačná práca, ale občas vybehnem s chalanmi a trénermi aj na ľad. V klube pracujú dostatočne skúsení tréneri, aby si ustrážili chlapcov a naštartovali správny systém práce. Keď sme k mládeži prišli, tak to bolo celé trochu fádne, zanedbané. Sme radi, že sa nám to podarilo rozbehnúť," uviedol Pálffy pre Pravdu.


K súčasnosti či blízkej budúcnosti slovenského hokeja ešte kriticky poznamenal: "Nálada v hokejovom hnutí nie je ideálna. Cítim sa zvláštne, lebo som bol pri tom, keď sme niečo od deväťdesiatych rokov budovali. Bohužiaľ, momentálna situácia nedáva dôvod, aby panovala lepšia nálada. Rád by som vedel, čo sa zmení, keď príde iná garnitúra. Pro-Hokej má teraz možnosť - a nevidieť, že by priniesol viac peňazí. Ba naopak, krachujú kluby. Čo sa zmenilo k lepšiemu? Ako sa zlepší kvalita hokeja na Slovensku a v čom? Začať musíme od malých ´prckov´, aby hokejovo rástli a pracovali na sebe."


Pálffy hrá v súčasnosti hokej už len ako účastník skalickej "horskej ligy". "Tento rok som bol len raz, lebo mi to nevychádzalo. V Skalici ju hrá šesť tímov. Niektorí chalani sú dobrí, sú to bývalí hokejisti. Nie je to tak, že nastúpim, dám pár gólov a je to. Góly aj dostávame, hrá sa otvorene. Súťaž si organizujeme sami, aj si platíme ľad," dodal Žigmund Pálffy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona