Palestínsky vodič vrazil do izraelských chodcov, štyroch zranil

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 11:13 • 2 min
Palestínsky vodič vrazil do izraelských chodcov, štyroch zranil

JERUZALEM - Palestínsky vodič vrazil dnes autom do skupiny izraelských chodcov čakajúcich na zastávke mestskej hromadnej dopravy v Jeruzaleme, pričom zranil najmenej štyri osoby. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním na tamojšiu políciu.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal priamo v blízkosti stanice izraelskej pohraničnej polície na hlavnom cestnom ťahu v meste neďaleko mestskej štvrte východný Jeruzalem, ktorú obývajú prevažne obyvatelia arabského pôvodu.

Podľa správ agentúry AP vrazil tento útočník do skupiny policajtov, pričom zranil päť ľudí. Agentúra DPA hovorí o štyroch zranených policajtkách.

 

Podľa hlásenia polície útočníka, ktorý po náraze vyšiel von z auta a pokúšal sa pobodať ľudí prechádzajúcich okolo, postrelili a vzali do väzby. Útočník utrpel vážnejšie zranenie, dodala AP.

Zrazených previezli do nemocnice, nikto však neutrpel vážne zranenia a nie je v ohrození života.

Prípad bude polícia vyšetrovať ako možný teroristický útok.

 

Dnešný incident sa stal v tej istej štvrti, ktorá bolo koncom vlaňajška dejiskom série podobných útokov palestínskych vodičov na izraelských obyvateľov čakajúcich na zastávkach mestskej hromadnej dopravy. Pri týchto útokoch zomreli traja ľudia a desiatky utrpeli zranenia.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies