Palestínsky veľvyslanec, ktorého v Prahe zabil výbuch bomby, ju držal v rukách

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 10:19 • 2 min
Palestínsky veľvyslanec, ktorého v Prahe zabil výbuch bomby, ju držal v rukách

PRAHA - Českí kriminalisti vylúčili možnosť, že by výbušnina, ktorá v prvý januárový deň zabila v budove palestínskej ambasády v Prahe-Suchdole veľvyslanca, explodovala v trezore alebo bola určená na jeho zabezpečenie. Spravodajský server Novinky.cz dnes informoval, že Džamál Muhammad Džamál (56) ju s najväčšou pravdepodobnosťou držal pri výbuchu v rukách, ktoré mu explózia doslova odtrhla.

slovakia

left justify in out

Denníku Právo to potvrdila hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová. Uviedla, že policajní pyrotechnici pri skúške použili výbušninu rovnakej sily. 
      

Pokus podľa nej potvrdil od počiatku spomínanú neopatrnú manipuláciu s výbušninou a vylúčil atentát, na ktorom trvala dcéra zabitého. "Vyzerá to tak, ale ešte nemáme všetky posudky, je priskoro na konečný záver," citovali ju Novinky.cz.
      

Polícia objavila aj drôty na inštaláciu bomby, je preto možné, že napriek sile výbušniny s ňou veľvyslanec mienil zabezpečiť trezor. Podľa Práva sa obával o niečo, čo mal v sejfe. Túto teóriu podporuje aj to, že polícia v tej istej miestnosti údajne objavila ukrytý v knihe druhý výbušný systém.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona