Palestínsky prezident vyjadril pripravenosť rokovať o mieri pod záštitou Trumpa

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 15:19 • 2 min
Palestínsky prezident vyjadril pripravenosť rokovať o mieri pod záštitou Trumpa

RAMALLÁH - Palestínsky prezident Mahmúd Abbás dnes povedal, že je pripravený stretnúť sa s Izraelčanmi pod záštitou amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý by mal blízkovýchodný región navštíviť tento mesiac.

slovakia

left justify in out

Abbás sa začiatkom mája stretol s Trumpom vo Washingtone a dnes povedal, že sa teší, keď ho o dva týždne privíta v Betleheme. Palestínčania "sú pripravení spolupracovať s ním," vyhlásil.

 

Podobne sa v nedeľu vyjadril aj izraelský premiér Benjamin Netanjahu, ktorý vyhlásil, že chce spoločne s Trumpom "preskúmať možnosti obnovenia mierového procesu".

 

Trump v nedeľu pre denník Jisrael ha-jom uviedol, že chce počas svojej návštevy "prediskutovať možnosti, ako dosiahnuť skutočný a trvácny mier medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi".

 

Trump plánuje navštíviť Izrael v rámci svojej prvej zámorskej cesty vo funkcii prezidenta, počas ktorej zavíta tiež do Saudskej Arábie a Vatikánu.

 

Denník Jisrael ha-jom uvádza, že americký prezident bude počas návštevy bývať v Hoteli kráľa Dávida v Jeruzaleme a sprevádzať ho bude manželka Melania a dcéra Ivanka s manželom Jaredom Kushnerom, ktorý má v Bielom dome na starosti blízkovýchodné mierové programy.

 

Denník by mal byť dobre informovaný, keďže ho finančne podporuje americký magnát Sheldon Adelson, ktorý v prezidentskej kampani podporoval Trumpa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies