Palestínsky prezident sa stretne s pápežom Františkom

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 10:08 • 2 min
Palestínsky prezident sa stretne s pápežom Františkom

VATIKÁN - Do Vatikánu v sobotu pricestuje palestínsky prezident Mahmúd Abbás. Na programe je stretnutie s pápežom Františkom a v nedeľu účasť na bohoslužbe, na ktorej pápež vyhlási za sväté dve palestínske mníšky z 19. a 20. storočia.

slovakia

left justify in out

Návšteva, ktorej cieľom je upevniť väzby medzi Palestínčanmi a Svätou stolicou, nasleduje po tom, čo Vatikán v stredu oznámil oficiálne uznanie Palestíny za samostatný štát. Stalo sa tak prostredníctvom prvej formálnej zmluvy, ktorá už čaká len na podpis. Predstavitelia Vatikánu vyjadrili nádej, že zmluva nepriamo pomôže Palestíne v jej vzťahoch s Izraelom.


Valné zhromaždenie OSN prijalo 29. novembra 2012 rezolúciu, v ktorej uznalo Palestínu za nečlenský pozorovateľský štát. Vatikán, ktorý má rovnaký štatút pri OSN, to už v tom čase privítal. Nezávislú Palestínu celkovo uznali už desiatky štátov sveta - drvivá väčšina afrického kontinentu, ázijských krajín i juhoamerických štátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies