Palestínsky prezident označil židov za stádo dobytka

NETKY.SK • 19 Október 2014, 08:57 • 2 min
Palestínsky prezident označil židov za stádo dobytka

RAMALLÁH - Palestínsky ľud by mal chrániť posvätné miesta v Jeruzaleme pred židmi.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v sobotu palestínsky prezident Mahmúd Abbás, ktorý vo svojom veľmi emotívnom príhovore židovských veriacich označil za "stádo dobytka".
      

Abbásov výrok zo soboty nasledoval po jeho piatkovej výzve, aby židia mali zakázané navštevovať miesto, ktoré oni označujú za Chrámovú horu, kým moslimovia za Posvätný pahorok.  
      

Abbásove vyhlásenia súvisia s nedávnymi potýčkami mladých Palestínčanov s izraelskými bezpečnostnými zložkami kvôli sporu ohľadom prístupu na posvätné miesto. Palestínčania vnímajú prítomnosť židov na Chrámovej hore ako neoprávnené obsadenie. "Je to naša vznešená svätyňa. Nemajú právo do nej vstupovať a znesväcovať ju," uviedol Abbás v piatok.
      

Palestínčania tiež tvrdia, že Izrael nespravodlivo obmedzil prístup na predmetnú lokalitu, keď moslimskej komunite za uplynulý týždeň povolil vstup len pre mužov nad 50 rokov. Tento krok bol odpoveďou na vyhrotenie násilia v danej oblasti. 
      

Chrámová hora je najposvätnejším miestom judaizmu a tretím najposvätnejším v islame.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona