Palestínsky prezident na pôde OSN vyzval Izrael, aby prestali šíriť klamstvá a nenávisť

NETKY.SK • 21 September 2017, 07:30 • 2 min
Palestínsky prezident na pôde OSN vyzval Izrael, aby prestali šíriť klamstvá a nenávisť

NEW YORK - Palestínsky prezident Mahmúd Abbás varoval dnes Izrael, aby nezmenil desaťročia dlhý konflikt na Blízkom východe na náboženský.

slovakia

left justify in out

Palestínsky líder v prejave na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku varoval Izrael, aby nerobil jednostranné rozhodnutia týkajúce sa Chrámovej hory - miesta posvätného pre moslimov aj židov, ktoré sa nachádza v Starom Meste v Jeruzaleme. Abbás dodal, že by to bolo ako "zahrávať sa s ohňom".

 

Uvedené posvätné miesto sa stalo príčinou nedávneho napätia, keď tam Izrael po streľbe na dvoch izraelských policajtov nainštaloval, a potom odstránil, rámové detektory kovov. Tento komplex, kde sa nachádza aj mešita al-Aksá a Skalný dóm, spravujú moslimovia. Židia ho môžu navštevovať, ale nie sa tam modliť.

 

Abbás v prejave na VZ OSN uviedol, že Izrael ohrozuje dvojštátne riešenie palestínsko-izraelského konfliktu, pretože pokračuje v rozširovaní svojich osád a výstavbe obydlí na palestínskych územiach, vrátane východného Jeruzalema. Abbás dodal, že na palestínsky štát už nie je žiaden fyzický priestor.

 

Na dnešné Abbásove výroky zareagoval vyhlásením veľvyslanec Izraela pri OSN Danny Danon. Podľa neho Abbás v prejave "šíril klamstvá", ktoré "povzbudzujú nenávisť".

Izraelský ambasádor uviedol: "Dnešné lži a výhovorky už zasa ukázali, že palestínske vedenie sa notoricky vyhýba mieru."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona