Palestínsky prezident Abbás zakázal odbory a zatkol ich predákov

NETKY.SK • 10 November 2014, 09:20 • 2 min
Palestínsky prezident Abbás zakázal odbory a zatkol ich predákov

RAMALLÁH - Palestínsky prezident Mahmúd Abbás postavil najväčší odborový zväz v Predjordánsku mimo zákona a nariadil zatknutie dvoch jeho najvyšších predstaviteľov, čo kritici označili za dôkaz jeho narastajúcej ťažkopádnosti a zmenšujúcej sa tolerantnosti voči opozícii.

slovakia

left justify in out

Abbásov úrad oznámil jeho rozhodnutie po sérii odborárskych štrajkov za vyššie benefity. Úrad vyhlásil, že štrajky sú nezákonné a "poškodzujú verejné záujmy".
      

Predstaviteľ zakázaných odborov so 40.000-ovou členskou základňou Mudžád Ámir v nedeľu povedal, že sa pokúšajú dosiahnuť prepustenie svojich zatknutých predákov. "Mať odbory je naším právom," citovala ho agentúra AP. Podľa niektorých analytikov vládne Abbás "autokratickým spôsobom", odkedy prišiel v roku 2007 o kontrolu nad pásmom Gazy, ktorú prevzal militantný Hamas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies