Palestínsky prezident Abbás sa stretol s pápežom, dostal od neho pero

NETKY.SK • 17 Október 2013, 17:22 • 2 min
Palestínsky prezident Abbás sa stretol s pápežom, dostal od neho pero

VATIKÁN - Palestínsky prezident Mahmúd Abbás dnes vo Vatikáne pozval pápeža Františka na návštevu Svätej zeme. Takéto platné pozvanie má hlava katolíckej cirkvi aj od Izraela. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Pápež, ktorý od svojho zvolenia v marci vyslovil mnoho výziev na mier na Blízkom východe, už prijal pozvanie od izraelského prezidenta Šimona Peresa. Podľa všeobecného očakávania František podnikne návštevu na budúci rok. "Pozval som ho do Svätej zeme," povedal Abbás po 30-minútovom súkromnom stretnutí s pápežom vo vatikánskom Apoštolskom paláci.

Po súkromnej časti stretnutia venoval František Abbásovi pero a povedal mu: "Určite máte toho veľa, čo musíte podpísať." Abbás zareagoval: "Dúfam, že týmto perom podpíšem mierovú dohodu s Izraelom."

Obaja Františkovi najbližší predchodcovia, Benedikt XVI. a Ján Pavol II., navštívili miesta vo Svätej zemi - v Izraeli a na palestínskych územiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona