Palestínsky prezident Abbás obvinil hnutie Hamas z predlžovania bojov s Izraelom

NETKY.SK • 29 August 2014, 17:36 • 2 min
Palestínsky prezident Abbás obvinil hnutie Hamas z predlžovania bojov s Izraelom

RAMALLÁH - Palestínsky prezident Mahmúd Abbás dnes obvinil militantné hnutie Hamas zo zbytočného predlžovania bojov v pásme Gazy, čím spôsobilo vysoké straty na životoch. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Abbás povedal, že "pre nás bolo možné sa tomu všetkému vyhnúť; 2000 martýrom, 10.000 zraneným a 50.000 domom (poškodeným či zničeným)".
      

Izraelská armáda a militanti z hnutia Hamas proti sebe bojovali 50 dní, kým sa podarilo v utorok uzavrieť prímerie.
      

Viac ako 2100 Palestínčanov prišlo o život, vrátane stoviek civilistov. Na izraelskej strane zahynulo 71 osôb, vrátane šiestich civilistov.
      

Niekoľko pokusov o uzavretie prímeria, ktoré sprostredkoval Egypt, zlyhalo. Hamas nakoniec prijal takmer rovnaké prímerie, ktoré mu bolo ponúknuté na začiatku.
      

Abbás, ktoré palestínske úrady vládnu na Západnom brehu, vytvoril tento rok vládu národnej jednoty podporovanú aj Hamasom. Prezident v rozhovore pre palestínsku televíziu spochybnil budúcnosť tejto dohody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona