Palestínsky prezident Abbás bude predsedať hnutiu Fatah ďalších päť rokov

NETKY.SK • 29 November 2016, 14:29 • 2 min
Palestínsky prezident Abbás bude predsedať hnutiu Fatah ďalších päť rokov

RAMALLÁH - Palestínsky prezident Mahmúd Abbás bude aj ďalších päť rokov zastávať funkciu predsedu palestínskeho hnutia Fatah. Ako dnes informovala agentúra AP, jednohlasne o tom rozhodli účastníci zjazdu hnutia, ktorý sa začal dnes v predjordánskom meste Ramalláh.

slovakia

left justify in out

Päť dní trvajúci zjazd Fatahu by podľa očakávaní mal viesť k posilneniu pozícií jeho súčasného vedenia a predsedu Mahmúda Abbása. Ako informovala agentúra AP, delegáti budú rozhodovať o zložení dvoch kľúčových výborov - revolučného a ústredného. Predpokladá sa, že vo vedení hnutia sa objavia noví politici, čo sa interpretuje ako pokus zmariť ambície Abbásovho rivala Muhammada Dahlána.

 

V exile žijúci Dahlán je známy svojimi kontaktmi s Egyptom, Spojenými arabskými emirátmi a ďalšími krajinami blízkovýchodného regiónu. Práve politici z týchto štátov v poslednom čase na Abbása naliehali, aby uviedol Dahlána do riadiacich štruktúr hnutia. Abbás sa namiesto toho rozhodol pre vnútrostranícke voľby, a to bez Dahlánovej účasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona