Palestínsky premiér vyzval darcov, aby dodržali sľuby ohľadne Gazy

NETKY.SK • 13 Október 2014, 14:54 • 2 min
Palestínsky premiér vyzval darcov, aby dodržali sľuby ohľadne Gazy

RAMALLÁH - Palestínsky premiér Rámí Hamdalláh dnes na stretnutí s generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom vyzval medzinárodných darcov, aby dodržali svoje sľuby, že pošlú miliardy dolárov na pomoc pri rekonštrukcii pásma Gazy po zničujúcej 50-dňovej vojne s Izraelom.

slovakia

left justify in out

Darcovia sa v nedeľu zaviazali poskytnúť pásmu Gazy 5,4 miliardy dolárov (4,27 miliardy eur), z čoho je polovica určená na obnovu vojnou zničeného územia. Palestínsky premiér dnes zdôraznil, že je dôležité, aby darcovské krajiny svoje sľuby dodržali. Zároveň poznamenal, že po predchádzajúcej vojne v roku 2009 došla iba malá časť sľúbených peňazí.
     

"Naše plány na rekonštrukciu sú hotové, ale sú závislé na toku peňazí," povedal Hamdalláh Pan Ki-munovi. "V roku 2009 väčšina zo sľúbených peňazí neprišla. Dúfame, že tento raz to bude iné," citovala ho agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona