Palestínsky premiér utrpel počas návštevy USA infarkt

NETKY.SK • 24 Máj 2011, 06:59 • 2 min
Palestínsky premiér utrpel počas návštevy USA infarkt

Palestínsky premiér utrpel počas návštevy USA infarkt

slovakia

left justify in out

img

Palestínsky premiér Salám Fajjád utrpel počas návštevy Spojených štátov srdcový infarkt, z ktorého sa zotavuje v texaskej nemocnici. Informovala o tom v pondelok hovorkyňa kliniky v meste Austin, podľa ktorej bol Fajjád v dobrom stave.
      Fajjád (59), medzinárodne uznávaný bývalý ekonóm Svetovej banky, utrpel infarkt v nedeľu v Austine, kde sa zúčastnil na promócii svojho syna, povedal hovorca palestínskej vlády pre tlačovú agentúru Reuters z predjordánskeho Ramalláhu. V pondelok podľa hovorcu podstúpil katetrizáciu.
      Budúcnosť Fajjáda ako predsedu palestínskej vlády je neistá po tom, ako jeho umiernené hnutie Fatah, ktoré vládne v Predjordánsku, nedávno dosiahlo dohodu o zmierení s radikálnym hnutím Hamas, ovládajúcim pásmo Gazy. Hamas vystupoval proti Fajjádovi na poste premiéra, no podľa svojho popredného predstaviteľa ešte tento postoj posúdi.
      Zástancovia Fajjáda uvádzajú, že jeho dobré meno v zahraničí je významným prínosom pre Palestínčanov v čase, keď sa chcú usilovať o uznanie svojej štátnosti na Valnom zhromaždení OSN v septembri.
      Izraelský premiér Benjamin Netanjahu, ktorý je na návšteve Washingtonu, zaslal Fajjádovi odkaz so želaním skorého uzdravenia, informoval Netanjahuov hovorca.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies