Palestínsky novinár drží v izraelskom väzení hladovku, je v kritickom stave

NETKY.SK • 11 Január 2016, 12:25 • 2 min
Palestínsky novinár drží v izraelskom väzení hladovku, je v kritickom stave

JERUZALEM - Zdravie palestínskeho novinára, ktorý sa v izraelskom väzení podrobuje protestnej hladovke, sa podľa vyjadrenia palestínskych úradov výrazne zhoršuje. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Palestínsky minister pre väzenské záležitosti Ísá Karaká dnes uviedol, že 33-ročný Muhammad al-Kik sa momentálne, a síce počas 48. dňa svojej protestnej hladovky, nachádza v kritickom zdravotnom stave. AP doplnila, že izraelská tajná služba Šin Bet doposiaľ nereagovala na žiadosť o vyjadrenie sa k prípadu.

 

Palestínskeho novinára zatkli 21. novembra. Aktuálne si v izraelskom väzení odpykáva šesťmesačný trest odňatia slobody v rámci takzvanej administratívnej väzby. Tento inštitút umožňuje v Izraeli zadržiavať osoby podozrivé z terorizmu bez súdu či obžalob.

 

Žurnalista, ktorého už v minulosti zadržali pre jeho spojenie s militantným hnutím Hamas, sa hladovkou rozhodol protestovať proti svojmu zatknutiu. V súvislosti so zákonom, ktorý Izrael prijal v minulom roku, má krajina právo donútiť k prijímaniu potravy akéhokoľvek väzňa, ktorého život by sa pre hladovku ocitol v nebezpečí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies