Palestínski džihádisti vypálili raketu na juh Izraela

NETKY.SK • 10 Október 2015, 07:26 • 2 min
Palestínski džihádisti vypálili raketu na juh Izraela

JERUZALEM - Palestínčania z pásma Gazy vypálili v noci nadnes raketu, ktorá zasiahla neobývanú oblasť na juhu Izraela. Oznámila to dnes izraelská armáda s tým, že nikto nebol zranený.

slovakia

left justify in out

K vypáleniu rakety sa prihlásila džihádistická skupina napojená na extrémistickú organizáciu Islamský štát, informovala agentúra DPA. K incidentu došlo len niekoľko hodín po tom, ako izraelskí vojaci počas nepokojov na prísne strážených hraniciach pásma Gazy smrteľne zranili šiestich mladých Palestínčanov.

 

Až doteraz sa pásmu Gazy vyhýbali nepokoje, aké sa už desať dní odohrávajú vo východnom Jeruzaleme a na pravom brehu rieky Jordán.

 

V piatok, tesne pred polnocou, v potýčke medzi izraelskými policajtmi a obyvateľmi utečeneckého tábora Šwafát utrpel vážne strelné zranenia jeden Palestínčan. Muž bol ozbrojený nožom a mal pri sebe aj muníciu. Palestínčania na izraelské bezpečnostné zložky útočili kameňmi a zápalnými fľašami.

 

Izraelská armáda strieľala aj na Palestínčana vyzbrojeného nožom, ktorý sa pokúsil preniknúť do židovskej osady Negohot na Západnom brehu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona