Palestínske rodiny žiadajú o evakuáciu z južnej časti pásma Gazy

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 10:24 • 2 min
Palestínske rodiny žiadajú o evakuáciu z južnej časti pásma Gazy

GAZA - Desiatky palestínskych rodín, ktoré uviazli v dôsledku zrážok medzi militantmi z radikálneho hnutia Hamas a izraelskými vojakmi, sa snažia uniknúť z južnej časti pásma Gazy po tom, čo Izrael informoval o zvýšenom počte obetí v radoch svojich vojakov. Napísala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Palestínsky Červený polmesiac uviedol, že sa pokúša o evakuáciu zhruba 250 ľudí z blízkosti mesta Chán Júnis, ktoré je od dnešných skorých ranných hodín miestneho času terčom izraelského ostreľovania z tankov i bezpilotných lietadiel.

 

V čase stupňujúcich sa bojov v okolí Chán Júnisu izraelská armáda oznámila, že prišla o ďalších dvoch vojakov. Počet obetí v radoch izraelskej armády tak stúpol na 29, kým Palestínčanov zahynulo podľa najnovšej štatistiky najmenej 639. 

 

Jeden izraelský vojak zostáva naďalej nezvestný, pričom konflikt si doposiaľ vyžiadal aj dve izraelské obete z radov civilistov.    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies