Palestínske hnutie Hamas zadržalo delfína, mal byť izraelským špiónom

NETKY.SK • 20 August 2015, 14:23 • 2 min
Palestínske hnutie Hamas zadržalo delfína, mal byť izraelským špiónom

GAZA - Palestínske militantné hnutie Hamas, ktoré vládne v Gaze, tvrdí, že pri jeho pobreží zadržalo delfína, ktorého Izrael používa na špionáž. Cicavec bol podľa Hamasu vybavený špionážnym zariadením vrátane kamier, napísali v arabčine vychádzajúce noviny al-Kuds.

slovakia

left justify in out

Podľa stanice BBC, ktorá sa na ne odvoláva, delfína objavila námorná jednotka vojenského krídla Hamasu a dopravila ho na breh. Nezverejnila však žiadne fotografie údajného zvieracieho špióna. Al-Kuds napísal, že izraelské bezpečnostné služby "zbavili delfína jeho vôle" a urobili z neho "vraha". Tento čin dokazuje podľa novín rozsah "hnevu" a "rozhorčenia" Izraela nad tým, že Hamas vytvoril námornú bojovú jednotku. Izraelské orgány sa k správe médií nevyjadrili.

 

Izrael kontroluje väčšinu z hraníc pásma Gazy, jeho pobrežie i vzdušný priestor. Nie je to po prvý raz, čo bol obvinený z využívania zvierat a vtákov pre špionážne účely. V roku 2010 Izrael odmietol tvrdenia Egypta, že séria útokov žralokov v Červenom mori bola dielom jeho tajnej služby Mosad. O niekoľko týždňov nato objavili v Saudskej Arábii supa s GPS vysielačom a objavilo sa obvinenie, že bol nevedomým agentom Mosadu.

 

V roku 2012 sa zase obyvatelia jednej dediny v Turecku báli, že malý sťahovavý vták, ktorého našli mŕtveho s krúžkom na nohe, bol izraelským špiónom. Ich obavy sa však nepotvrdili, dodala BBC.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona