Palestínsčania v Gaze odpálili raketu namierenú na Izrael

NETKY.SK • 1 November 2014, 09:23 • 2 min
Palestínsčania v Gaze odpálili raketu namierenú na Izrael

TEL AVIV - Palestínski militanti v pásme Gazy odpálili v noci nadnes raketu namierenú na juh Izraela. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie izraelských ozbrojených síl.

slovakia

left justify in out

Raketa, ktorej let izraelská armáda sledovala, dopadla do oblasti neďaleko hraníc Gazy, avšak podľa hovorkyne izraelskej armády bezprostredne po incidente nebolo jasné, či vybuchla na izraelskom alebo palestínskom území.
      

Od 26. augusta, keď prímerie ukončilo 50 dní trvajúci ozbrojený konflikt medzi židovským štátom a Palestínčanmi v pásme Gazy, išlo o druhú raketu odpálenú z tejto palestínskej enklávy. Hlavným cieľom letnej izraelskej ofenzívy v Gaze bolo práve ukončenie raketového ostreľovania krajiny militantmi. Boje si v pásme Gazy vyžiadali 2139 obetí na ľudských životoch, prevažne z radov civilistov. Izrael prišiel o 64 vojakov a piatich civilistov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies