Palestínčanka zaútočila nožom na izraelského vojaka

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 12:33 • 2 min
Palestínčanka zaútočila nožom na izraelského vojaka

JERUZALEM - Palestínska žena zaútočila vo štvrtok neďaleko židovskej osady na palestínskom Západnom brehu Jordánu na hliadkujúceho izraelského vojaka.

slovakia

left justify in out

Pri následnej streľbe zo strany izraelskej armády bola ťažko zranená. Vojak utrpel pri útoku nožom len ľahšie zranenia. Oboch vrtuľníkom previezli do nemocnice.

Od roku 2015, keď prepukla momentálna vlna násilností na palestínskych územiach, zabili Palestínčania 42 Izraelčanov, dvoch Američanov a britského študenta. Na druhej strane, za rovnaký čas zahynulo pri útokoch izraelskej armády 246 Palestínčanov. Podľa Izraela išlo väčšinou o útočníkov.

Obe strany sa obviňujú z podnecovania nepokojov - podľa Izraela stojí za aktuálnou vlnou násilností palestínske vedenie a jeho nenávistná politika voči Izraelu. Palestínčania to odmietajú a tvrdia, že ide o súkromné akcie jednotlivcov, ktorí takto na vlastnú päsť protestujú proti izraelskej okupácii.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona